LEXONI GAZETEN - Muaji GUSHT

gazeta_koopertina

 Duhet te keni Acrobat Reader Kliko ketu per download

Moti ne Korce

Kembimi Valutor

Kursi merret nga Yahoo Finance
Sasia
Nga
Ne:


Foto Lajm

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Gazeta "Korça"
VËZHGIM: - “FAJI U BË QYRK E SE VESH NJERI!.....” PDF Print E-mail
Shkruar nga Administrator   
E Hene, 02 Dhjetor 2013 14:29

"NYJA GORDJANE" E TREGJEVE RURALE PILOT

ABUZIV, QË NUK DUHET TË PËRSERITET MË

PAK HISTORI: -Me investim të qeverisë Suedeze për zhvillimndërkombëtar “SIDA”   1.6 milionë dollarë Në inagurimin e tregut rural të Pirgut thoshte i entusiazmuar, se ky treg rural nuk kishte   asnjë ndyshim nga tregjet rurale të vendeve  europiane. Arkitektura, ambjentet brenda të plotësuar,  sipas të gjithë parametrave bashkëkohorë, oborri i  jashtëm, etj krijonin një përshtypje, se kjo do të ishtë  një “dallëndyshe” europiane. Atë ditë të inagurimit  kishin vërshuar fermerët të  gjithë Qarkut të Korçës  me prodhimet e tyre nga më të ndyshmet e cilësore,  bujqësore e blektorale. 

Ne që ishim aty, por edhe të ardhur nga Tirana dhe  përfaqësuesit suedezë, e fermerët ndjeheshim të  motivuar, e të gëzuar për këtë treg rural modern, që  do të luante rolin e  grumbullimeve rajonale të  produkteve bujqësore e blektorale, marketingun,  shitjen me shumicë e pakicë, shkëmbi min e  eksperiencave midis fermerëve, bashkëpunimin me  bizneset, e lidhjen e kontratave, në mënyrë që  fermerët mos tregtonin anës rrugës automobilistike  në diell, shi e dëborë, e të mos u kalbej më prodhimi,  duke shkuar dëm mundi e djersa e tyre. Kompleksi  tregëtar rural pilot i Pirgut në strukturën e tij kishte  salla me banakë të tregëtisë me pakicë dhe shumicë,  tre zyra, dhoma të grumbullimit të qumështit dhe të  nën produkteve të tij, dhoma frigoriferike, të  analizave që do të kontrollonin cilësinë e bulmetrave  etj. Atë ditë të inagurimit MADA organizoi panairin  me pjesmarrjen e 150 fermerëve nga Qarku i  Korçës që demostruan, por edhe shitën prodhime  bujqësore, blektorale, fruta e perime dhe të  konservuara nga më cilësoret, lloje të mjaltrave nga  lulet e blirit, të akacjeve, tërfilit, pishës, prodhimet  të dorës, të qëndisjes, me grep, asortimete të  gatimeve tradicionale të rajonit, ëmblësira etj. Po  me këto parametra, si tregu rural pilot i Pirgut, u  ndërtuan dhe tregjet ruralë pilot në qytetin e Bilishtit  dhe në Pojan (Plase).

Modifikuar per here te fundit ( E Hene, 02 Dhjetor 2013 14:39 )
Lexo me teper...
 
SHPALLJA E PAVARËSISË KOMBËTARE - ARRITJE E MADHE E PATROTËVE SHQIPTARË PDF Print E-mail
E Enjte, 01 Nentor 2012 19:19

-Shpallja e pavarësisë së  Shqipërisë u përgatit në një  kohë kur gjendja e Ballkanit  ishte e trazuar dhe konflikti  mi d i s  s ht e t ev e t ë  k ë t i j  gadishulli e Turqisë dukej i  pashmangshëm.  Më 8 tetor 1912, Mali i Zi  i shpalli luftë Perandorisë,  ndërsa më 17 tetor në  luftë  hynë Serbia e Bullgaria  dhe një ditë më vonë edhe  Greqia. Filloi kështu Lufta  e Parë Ballkanike, e cila  drejtohej kundër Turqisë  duke pasur si qëllim përfundimtar,  bashkimin  kombëtar    popujve  ballkanas.  -Populli  shqiptar,  aspironte  për  t’u  çliruar  nga  zgjedha  otomane.  Për  këtë  patriotët  shqiptarë    bënë  përpjekjet  e  tyre      lidheshin  me  fqinjët     l uf t ë n  e p ë r b a s hk ë t  kundër Perandorisë Osmane.  Këto  përpjekje  dështuan  p  ë r  s h k a k  s e  k r e r ë t  e  Aleancës Ballkanike nuk  dëshironin t’i kishin shqiptarët    palë me të drejta të  barabarta në këtë aleancë.  Ata vazhdonin të synonin  copëtimin e tokave shqiptare.  Edhe këtë herë Shqipëria  ndodhej e vetme, me pushtuesin  e  vjetër  brenda  dhe  e  sulmuar  prej  agresorëve    rinj  nga  jashtë.  -Në    veprimet luftarake të  zhvilluara, trupat turke u  thyen keqas. Forcat ballkanike    hynë në territorin  shqiptar, duke larguar prej tij  ato turke. Në këtë situatë,  qeveritarët e Malit të Zi,  Sërbisë e Greqisë, me anë të  sht ypit të tyre f i lluan të  deklaronin gjithnjë e më  hapur qëndrimet antishqiptare.

Modifikuar per here te fundit ( E Enjte, 01 Nentor 2012 19:27 )
Lexo me teper...
 
PRESPA NJË PERLË E BUKUR TURISTIKE PDF Print E-mail
Shkruar nga Vehbi Furxhi   
E Enjte, 30 Gusht 2012 18:32
-Është një mëngjes i ngrohtë fund gushti, kur makina la mbrapa Korçën, që po bënte përgatitjet e fundit për “Festën e birrës”, e u fut ne autostradë. Arben Kostur, kryetar i shoqatës së romëve “Disutni Albania”, që ngiste makinën, i thotë Vasilit: “-Po të bashkohen minoritetet në Korçë në zgjedhjet parlamentare të vitit 2013 e fitojme një deputet… Ne romët na kini me vehte, shikoni të tjerët, veçse në katër vjetët, për çdo vit të bëhet me rotacion, që çdo minoritet të ketë një përfaqesues deputet, kështu vitin e parë psh minoriteti maqedonas, pastaj romët, vllehët, egjyptianët. Vasili e dëgjon me vëmendje e i përgjigjet! -Është ide e mirë, por duhet institucionalizuar, duke bërë një marrveshje…
Modifikuar per here te fundit ( E Enjte, 30 Gusht 2012 18:40 )
Lexo me teper...
 
SPITALI RAJONAL I KORCES NE SHERBIM TE KOMUNITETIT PDF Print E-mail
Shkruar nga Redaksia   
E Enjte, 30 Gusht 2012 18:41
- Progresi bashkëkohor është, jo vetëm koncept e botëkuptim zhvillimi demokratik, por dhe praktikë e vizion, metodë e stil i ri në punë, efektitivitet, humanizëm dhe mirëbesim reciprok. - Progresi bashkëkohor ka të bëjë dhe me ndyshimin, mospajtimin me “statukonë”, me rutinën, e me metodat e vjetra standarte. Një drejtues i mirë, i përkushtuar në punë, di të verë në lëvizje stafin e tij duke i hapur horizont, e duke e nxjerrë nga gjendja latente dhe aktivizuar potencialet intelektuale dhe profesionale, sipas sektorëve ku punon çdo punonjës, i cili është edhe subjekt dhe objekt i veprimtarisë menaxhuese të punës së tij. -Për një drejtues efiçent kusht i domosdoshëm është njohja e sektorit ku ai drejton, por kushti i mjaftueshëm që plotëson të parin është vënia në praktikë e njohurive të tij profesionale dhe menaxhuese, të cilat sjellin zhvillim, sukses, respekt e mirëbesim. Spitali rajonal i Korçë është një nga qendrat instuticionale nga më vitalet e më të rëndesishme të Korçës, sepse ai ka të bëjë me atë që ështe primare, jetësore shëndetin e njeriut. Asnjëherë nuk duhet nënvleftësuar eksperienca aktuale, por në asnjë moment nuk duhet të pajtohesh me gjendjen ekzistuese, mënyra për të ndyshuar gjëndjen dhe vënien në levizje bashkërisht të gjithë energjive, dijes, ekperiencës dhe zbatimi në çdo çast të “Betimi Hipokratit”, ështe çelësi i suksesit.
Modifikuar per here te fundit ( E Enjte, 30 Gusht 2012 18:47 )
Lexo me teper...
 
AMBASADORI I SHBA-së, Z. ALEKSANDER ARVIZU NË KORÇË PDF Print E-mail
Shkruar nga Administrator   
E Hene, 03 Tetor 2011 15:21
Ambasadori i SHBA-së, Z. Aleksandër Arvizu, i shoqëruar nga zv/ministria e drejtësisë, Znj Brikena Kasmi, dhe zv/kryetari i Këshillit të Lartë të Drejtësisë Z. Kreshnik Spahiu, në prezencën e prefektit të Qarkut Korçë, Z. Andrea Mano e të tjerë. Mori pjesë në përurimin e “Qendrës së Ndërmjetësimit” në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Korçë, ku u prit nga Kryetari i kësaj gjykate, Z. Admir Belishta, stafi i tij, përfaqësues të pushtetit vendor e të tjerë. Në fjalën e tij përshëndetëse Z. Belishta midis të tjerave tha: -I nderuar Shlëlqesia Juaj Zoti Ambasador -Të nderuar përfaqësues të USAID-it dhe OPDAT-it -E nderuar Zv/ministre e Drejtësisë -I nderuar Zv/kryetar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë -Të nderuar përfaqësues të Institucioneve Vendore -Të nderuar Kolegë Jemi sot, në këtë ceremoni solemne, për të inaguruar hapjen e “Qendrës së Ndërmjetësimit” në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor, Korçë. Hapja e kësaj Qendre është mundësuar falë projektit JuSt të USAID-it, në bashkëpunim dhe me Fondacionin Shqiptar për Zgjidhjen e Konflikteve dhe Pajtimin e Mosmarrveshjeve dhe do i shërbejë zgjidhjes me ndërmjetësim, kryesisht të çështjeve tregëtare dhe familjare. Në kuadër të zbatimit të një projekti të tillë, palët kanë nënshkruar në datën 24.06.2011 një memorandum bashkëpunimi ku angazhohen për të punuar për zbatimin e ndërmjetësimit.
Modifikuar per here te fundit ( E Hene, 03 Tetor 2011 15:24 )
Lexo me teper...
 
More Articles...
<< Fillimi < Me para 1 2 3 4 5 6 Me pas > Fundi >>

Faqja 1 nga 6

Sondazh

A mendoni se ne Korce informimi publik eshte korrekt?
 

Komentet e Fundit

Foto nga Qyteti

 • Slideshow nga qyteti
 • Slideshow nga qyteti
 • Slideshow nga qyteti
 • Slideshow nga qyteti
 • Slideshow nga qyteti
 • Slideshow nga qyteti